2020 COVİD-19 ÖNLEMLERİ

Sponsor Bağlantıları


Tüm dünya ülkeleri gibi covid-19 salgını ülkemizde de ekonomik olarak etkilerini göstermeye başladı.İş yerleri kafeler spor salonları AVM’ler tek tek kapandı. Hal böyle olunca tüm dünya genelinde her ülke vatandaşı için gerekli aksiyonu alıp ekonomik paketlerini açıkladı. Türkiye’de açıklanan ekonomik pakette kobiler küçük esnaf ve vatandaşlar için eşsiz fırsatlar var. Gelin bu fırsatları birlikte inceleyelim.

1- Kredi kredi kartı borçları 3 ay ertelendi
Bu uygulama ile dükkanlarını açamayan faliyet gösteremeyen yada salgın nedeni ile çalışamayan vatandaş rahat bir nefes aldı ödemeleri 3 ay ertelendi.Devlet bankalarında kredileri olan gerekli başvuruları yaptıktan sonra kredi işlemlerinin ertelemesi gerçekleşti. Kredi kartı borçları ertelendi.
2- Devlet bankalarından Düşük faizle 6 ay ertelemeli kredi
Ziraat Bankası Halk Bank ve Vakıfbank’tan kobiler küçük işletmeler ve vatandaş 6 ay ertelemeli kredi kullanabilecek. Bu uygulamada kredi ödemesi 6 ay sonra ödenmeye başlıyor. Tabi bu kredinin kullanılabilmesi için belirli koşullar var. Başta kredi puanınızın iyi olası gerekiyor. kredi puanınızı İnternet üzerinde kredi puanı sorgulama yazarak öğrenebilirsiniz. Puan sorgulama işleminden sizin için en uygun krediyi bulmaya geliyor sıra burada yapacağınız arama çok önemli her banka farklı faiz oranları ile işlem yaptığı için dikkatli olmakta fayda var. Bankaların online kredi başvuru merkezlerinden uygulamalarından ve sitelerinden kredi ve kredi kartı başvurunuzu direk yapabilirsiniz.
3- Konut kredilerinde Faiz Oranları düşürüldü
Konut almayı düşünün yada yatırım yapmayı planlayan kişiler için eşsiz bir fırsat doğdu faiz oranlarının aşağı çekilmesi ile bankalara başvuru ve talepler arttı. Sizde İnternet üzerinden konut kredi sorgulama işlemi yapabilir ve güncel konut kredisi faiz oranları görebilirsiniz. Acil kredi başvurusu yaparken dikkat edilmesi gereken konulardan biriside çok fazla kredi başvurusu yapamamak olacaktır. Yapılan her kredi başvurusu ve kredi puanı sorgulama kredi puanınızı olumsuz etkileyecektir.
4- Çalışamayan faaliyet gösteremeyen işletmeler için kısa çalışma ödeneği getirildi
faaliyet gösteremeyen iş yerlerin çalışan personelini mağdur etmemek için kısa çalışma ödeneği seçeneği getirildi. Bu uygulama ile çalışamayan personelin 1 yıllık bürüt ücretinin %60 lık kısmı devlet tarafından karşılanacak. Kısa çalışma ödeneğini için firmalar iş-kur üzerinden başvurularını yaptılar. Böylelikle işverenin üzerinden bir yük daha kalkmış oldu. Bunların dışında firmaların vergi ödemeleri taksitlendirmeleri 3 ay süreyle ertelendi.
Tüm bunlar bir araya geldiğinde iş veren ve vatandaş kendisi için uygun olan seçeneği aramaya başladı. İnternet üzerinden en uygun kredi yada acil nakit yada 6 ay ertemeli kredi gibi aramalar yapılarak sizde gerekli ve dataylı bilgileri elde edebilirsiniz.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*